Excelsior’31 verliest nipt bij koploper DOVO (0-1)

Foto bij Excelsior’31 verliest nipt bij koploper DOVO (0-1)

Excelsior’31 verliest nipt bij koploper DOVO (0-1)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Michel Steggink kon in Veenendaal geen beroep doen op Lucas van Beek en Niels Leemhuis. Voor hun in de plaats stonden Nick Paalman en Nana Ntuli aan de aftrap. Voor Nick Paalman was het zijn competitiedebuut in het eerste elftal. De overige 9 spelers waren dezelfde starters als tegen DVS’33. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Jasper Veltkamp, Yannik de Vries, Rick Hemmink en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 trof in Veenendaal een tegenstander die nog niet had verloren. De beginfase maakte duidelijk dat DOVO echt moeite zou moeten doen om een nieuwe driepunter aan het totaal toe te voegen. 

De lijn van de voorgaande weken werd doorgezet. De linies van Excelsior’31 stonden kort op elkaar en de aanvallers stonden paraat voor de tegenaanval. DOVO had het daar lastig mee. Het team van Jeroen van Bezouwen had de overhand, maar kon de vrije ruimte niet vinden of niet goed genoeg benutten. 

Excelsior’31 leverde op haar beurt de bal vaak weer snel in. Het bleef in de eerste helft rustig voor beide doelmannen. Momenten waarbij er vanaf de kant wat viel te bespeuren was in de 14e minuut, toen Vita Nova Wormgoor de bal naast schoot en in de 32e minuut toen Nick Hak de bal net naast kopte.

Na rust zette DOVO een tandje bij en kwam Excelsior’31 onder grote druk te staan. Lars Vermeulen dwong Excelsior’31-doelman met een verwoestende uithaal tot het uiterste. Reimink tikte de bal over de lat. Deze kans werd gevolgd door een uithaal van Lulinho Martins en opnieuw een inzet van Lars Vermeulen.

In de 62e minuut lukte het Excelsior’31 om er zelf ook een keer gevaarlijk uit te komen. Kai Wesselink was zelfs bijzonder dichtbij de 0-1. DOVO-doelman Nick van den Dam hield zijn team overeind. Hij heeft dit seizoen nog maar 4 tegentreffers uit het net hoeven halen en hield dit vast.

De koploper bleef pushen, maar gaf wel wat meer ruimte en mogelijkheden weg. Een vrije trap van Coplan Soumaoro werd overgeschoten en een poging van Emilio Solino Overmars ging net over.

DOVO kreeg in de 73e minuut toch waar het naar op zoek was. Nadir Achabar, die veelvuldig mee opkwam, leverde een pass op maat af op Nick Hak. Een kopbal in de korte hoek was Kevin Reimink te machtig. De opluchting in Veenendaal was groot, de bevrijdende voorsprong was een feit.

Met een aantal wissels deed Excelsior’31 nog wat het kon. Het bleek niet genoeg om DOVO nog twee punten af te snoepen. 

Aanstaande zaterdag 26 oktober wacht een volgende krachtmeting. Dan komt de nummer 3 van de ranglijst Sparta Nijkerk op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

DOVO - Excelsior’31: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker:
73. Nick Hak 1-0

Arbitrage:
Scheidsrechter: Alwin Steeg
Assistent-scheidsrechters: Wouter Linders & Stefan Berg

Gele kaart:
Tom Koelman ‘53 (Excelsior’31)

Opstellingen:
Opstelling DOVO:  Nick van den Dam, Nadir Achabar, Sil Buikema, Vita Nova Wormgoor, Nick de Bondt, Jorrit Fiegen, Lulinho Martins (77. Max den Boer) , Mohammed Bendadi, Matthijs van Nispen (88. Ifra Sow), Nick Hak (85. Lars Rebergen), Lars Vermeulen

Opstelling Excelsior’31: Kevin Reimink, Vincent Schmidt, Nick Paalman (84. Simon Seppenwoolde), Tom Koelman, Stan ter Haar (84. Stijn Beverdam), Coplan Soumaoro, Emilio Solino Overmars Nana Ntuli, Kai Wesselink (84. Yannik de Vries), Givan Werkhoven (77. Jasper Veltkamp), Patrick Maneschijn (77. Rick Hemmink)

FOTO: TED WALKER (@tedxmedia)
 

 

Kalender icoon zondag 20 oktober 2024 14:12 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers