Excelsior'31 moet meerdere erkennen in DVS'33 (1-2)

Foto bij Excelsior'31 moet meerdere erkennen in DVS'33 (1-2)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Michel Steggink koos voor dezelfde 11 spelers die ook in Heemstede aan de aftrap stonden. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Nana Ntuli, Rick Hemmink, Yannik de Vries, Jasper Veltkamp en Simon Seppenwoolde.

Het onderonsje tussen Excelsior’31 en DVS’33 begon met vuurwerk. Na nog geen 2 minuten spelen etaleerde Tom Koelman zijn kopkracht. Hij kreeg de ruimte en benutte deze optimaal. De bal die door Kai Wesselink vanuit een corner werd voorgegeven, werd feilloos voorbij DVS’33-doelman Jan van de Willige in het doel gekopt: 1-0.

DVS’33 nam na de tegentreffer het voortouw, maar echt gevaarlijk werden de gasten uit Ermelo niet. Excelsior’31 had lering getrokken uit de wedstrijden tegen IJsselmeervogels en Rohda Raalte en hield de linies kort op elkaar. Dit werd gecombineerd met goed afjagen en stevig duelleren om de bal.

Het werd een eerste helft waarin er voor de doelen weinig gebeurde. Met een slap rolletje van DVS’33-aanvaller Benjamin Roemeon in de 6e minuut, een schot over van DVS’33-middenvelder Rick Dekker in de 9e minuut, een bijna kopbal van Lucas van Beek in de 28e minuut en een kopbal van Stan ter Haar in de 38e minuut was de helft in 1 lange opsomming samen te vatten.

Net voor de rust was het nog even onrustig op het veld, nadat Sem de Wit, pal voor de dug-out van Excelsior’31 een wilde tackle maakte. Hij mocht niet klagen dat scheidsrechter Daan Schaper het bij een gele kaart hield.

Met een wisseling in beide teams begon DVS’33 de tweede helft sterk. De invaller bij DVS’33, Yannick Bouw, liet zich direct zien. De gelijkmaker was in de 47e minuut bijzonder dichtbij. Op aangeven van Mike Ahrens ging zijn kopbal net naast.

Excelsior’31 toonde minder lef vooruit en werd achteruitgedrongen. Er kwamen meer kansen voor DVS’33. In de 50e minuut bokste Excelsior’31-doelman Kevin Reimink een voorzet van Nicky van Hilten het veld weer in. Rick Dekker nam de rebound op de slof. De bal ging over.

Yannick Bouw kwam in de 53e minuut op identieke wijze als net na rust in het spel voor. Dit keer kreeg hij de bal van Nicky van Hilten voorgeslingerd. Opnieuw lukte het hem bij de eerste paal niet om de bal tussen de palen te koppen.

Excelsior’31 kwam er op aanvallend vlak niet meer aan te pas. Het was, ook met het inbrengen van de snelle Simon Seppenwoolde wachten op een speldenprik van de thuisploeg. Deze kwam er niet. In balbezit was Excelsior’31 slordig. De bal was telkens snel weer in het bezit van DVS’33.

Verdedigend hield Excelsior’31 best aardig stand. Er moest iets bijzonders aan te pas komen om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het was aanvoerder Sem de Wit die zijn ploeg het duwtje in de rug gaf.

Hij besloot vanaf een meter of 30 van het doel om met de buitenkant van zijn rechtervoet uit te halen. De bal vloog buiten bereik van Kevin Reimink binnen: 1-1.

Het spelbeeld bleef hetzelfde. DVS’33 ging op jacht naar de volle buit. In de 69e minuut liet De Wit zich opnieuw zien. Dit keer probeerde hij het met een kopbal.

Zijn teamgenoot Benjamin Roemeon wist zijn inzet in de 72e minuut wel tussen de palen te krijgen. Na een slim passje van Maarten van Dijk, kwam hij aan schieten toe. Kevin Reimink stond paraat om de inzet te keren.

Omdat het ook geen enorme stormloop was, mocht Excelsior’31 langzaam hopen op een gelijkspel. Invaller Oussama Siali deed in de 80e minuut zijn duit in het zakje. Zijn kronkelschot spatte op de vuisten van Kevin Reimink uiteen.

Dat er achterin naast Sem de Wit met Tim van de Berg meer kwaliteit in de achterhoede van DVS’33 loopt, wisten de trouwe Excelsior’31-volgers wel. Uitgerekend Van de Berg, die vorig seizoen met Excelsior’31 kampioen werd, deed zijn oude ploeg pijn.

Rick Dekker leverde in de 83e minuut de bal bij de tweede paal af. Daar dook de kopsterke verdediger op. Stan ter Haar was nog in de buurt, maar kon net als Kevin Reimink de 1-2 niet voorkomen. DVS’33 kreeg het toch nog voor elkaar.

Van een groots slotoffensief van Excelsior’31 was geen sprake. De thuisploeg probeerde met de diepe bal gevaar te stichten. Deze tactiek haalde met de lange kopsterke spelers die DVS’33 in het veld had staan weinig uit.

Zeker niet toen ook de lange Basil Camara als extra slot op de deur binnen de lijnen werd gebracht. Na een standaad aantal minuten extra tijd floot scheidsrechter Daan Schaper voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande zaterdag 19 oktober speelt Excelsior’31 een uitduel in Veenendaal tegen koploper DOVO. De wedstrijd op Sportpark Panhuis begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - DVS’33: 1-2 (1-0)

2. Tom Koelman 1-0
67. Sem de Wit 1-1
84. Tim van de Berg 1-2

Scheidsrechter: Daan Schaper
Assistent-scheidsrechters: Teun de Geus & Matthijs Zut