Futsallers Excelsior’31 zitten in de hoek waar de klappen vallen

Foto bij Futsallers Excelsior’31 zitten in de hoek waar de klappen vallen

SINT-MCHIELSGESTEL / RIJSSEN - Het wil dit seizoen nog niet vlotten bij de futsallers van Excelsior’31. De start van het seizoen was met een overwinning op ZVV/Beringe prima, maar in de resterende drie duels pakte het slechts één punt. Afgelopen vrijdagavond ging het in speelronde vijf ook weer mis. In Sint-Michielsgestel ging het op bezoek bij ZVS/Bodemflex wederom kopje onder in de landelijke eerste divisie en verloor het met 6-4.

Mede door blessures hebben de Rijssenaren dit seizoen nog geen wedstrijd in haar vaste samenstelling kunnen spelen. Vrijdagavond was dit niet anders. Helaas is dit dan ook te vaak terug te zien in het spel bij Excelsior’31. Zo ook in deze wedstrijd, waarin Excelsior’31 weer te makkelijk doelpunten tegen krijgt. Na een slordige eerste helft stond Excelsior’31 bij rust al met 4-1 achter.

Na de thee wisselde Excelsior’31 al vroeg haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 speelde hierin geduldig, maar moest ook toezien dat de thuisploeg het verdedigend prima op orde had staan. Daarnaast kon ZVS/Bodemflex rekenen op een betrouwbare sluitpost die Excelsior’31 regelmatig dwars zat. Hoewel Excelsior’31 met het power play niet slecht speelde en ook driemaal doel trof, wist het de marge nooit terug te brengen naar één doelpunt. De thuisploeg scoorde tussen de bedrijven door ook tweemaal met uiteindelijk een 6-4 nederlaag voor de Rijssenaren.

Met slechts vier punten uit vijf duels heeft Excelsior’31 wel betere seizoenstarts gekend in de eerste divisie. De wedstrijden worden beslist op details en daar ligt het manco momenteel bij Excelsior’31. Het gemis van twee/drie vaste krachten lijkt Excelsior’31 iedere wedstrijd op te breken, waardoor de wedstrijden net de andere kant op vallen.

Aankomende vrijdag kan Excelsior’31 mogelijk het tij keren. Na twee uitwedstrijden op rij speelt het vrijdag weer een thuiswedstrijd. In Sporthal de Reggehal komt FC Coronaas op bezoek. Het duel in Rijssen begint om 21:00 uur.

Kalender icoon zaterdag 12 oktober 2024 11:38 / Zaal