Excelsior'31 vloert HBC door twee late treffers van Rick Hemmink (2-3)

Foto bij Excelsior'31 vloert HBC door twee late treffers van Rick Hemmink (2-3)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Michel Steggink greep de zware nederlaag tegen Rohda Raalte aan om wat andere namen in de basis te zetten. Vincent Schmidt en Stan ter Haar keerden terug in de basis. Ook Lucas van Beek stond aan de aftrap. Hij verving captain Kelvin Veensma, die met een blessure de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Op de bank zaten: Maurice van de Maat, Stijn Beverdam, Nana Ntuli, Jasper Veltkamp, Rick Hemmink, Yannik de Vries en Simon Seppenwoolde.

De wedstrijd in Heemstede, tegen de Heemstede Berkenrode Combinatie was een ontmoeting tussen twee gepromoveerde ploegen. Voor HBC was het de 5e promotie in 7 seizoenen. Aan een nieuwe promotie denken zowel HBC en Exelsior’31 allebei niet. Derdedivisionist blijven is een eerste belangrijke stap.

In de beginfase had de thuisploeg de overhand. Het spel speelde zich veel af op de helft van Excelsior’31. HBC was ijverig en probeerde Excelsior’31 aan het wankelen te krijgen. Op een paar gevaarlijke momenten voor de neus van Kevin Reimink na, bleef de achterhoede goed overeind.

Het was dan ook een domper toen de bal in de 34e minuut op de stip ging. Patrick Maneschijn zag zijn directe tegenstander voorbijsnellen en bij een geringe aanraking van de Excelsior’31-aanvaller naar de grond gaan. Scheidsrechter Peter de Waard was onderbiddelijk en wees naar de stip.
Arno Dijkstra tekende in de 34e minuut de 1-0 aan. Excelsior’31-doelman Kevin Reimink kwam in de buurt van de bal, maar kon er geen hand achter krijgen.

Excelsior’31 toonde veerkracht. 3 minuten na de openingstreffer lag de gelijkmaker in het net. Een goede wisselwerking aan de linkerkant tussen Vincent Schmidt en Kai Wesselink leverde een goede kans op. Schmidt trok de bal voor en Givan Werkhoven was HBC-verdediger te snel af. De spits verlengde de bal het doel in: 1-1.

HBC liet zichzelf in de tweede helft zien en ging op zoek naar de tweede zege van het seizoen.

In de 56e minuut nam de ploeg van Erik Metgod opnieuw de leiding. Arno Dijkstra kreeg andermaal de kans vanaf 11 meter. Excelsior’31 kreeg een strafschop tegen, nadat Lucas van Beek met een slecht getimede tackle Daan Tervoort tot stoppen bracht. Kevin Reimink zat bij deze penalty in de verkeerde hoek: 2-1.

Er kwamen daarna meer kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.HBC was bijzonder slordig in de afronding. Daarover mocht Excelsior’31 niet klagen.

Het leek er niet op dat de doelpunten dan wel eens aan de andere kant konden gaan vallen. Toch gebeurde dat wel. Excelsior’31 gooide het deels over een andere, opportunistische boeg. HBC had moeite met het goed verwerken van de lange ballen van achteruit.

De meegereisde Excelsioren konden in de eindfase hun geluk niet op. In de 88e minuut was het feest toen de ingevallen Rick Hemmink, op aangeven van mede-invaller Simon Seppenwoolde de 2-2 aantekende. Een mooier moment voor een eerste competietreffer was niet denkbaar. Bij de eerste paal was hij koelbloedig.

Het feest werd nog groter. Na een volgende diepe bal en een sterk duellerende Givan Werkhoven werd Rick Hemmink opnieuw in stelling gebracht. Dit keer moest er meer aan te pas komen om tot afronden te komen. Hij nam de bal aan, draaide zich om en volleerde raak: 2-3. Excelsior’31 hield in de resterende minuten van de wedstrijd stand en ging met de volle buit terug naar Rijssen.

Aanstaande zaterdag 12 oktober speelt Excelsior’31, dat nu met 11 punten op een 10e plaats staat op Sportpark De Koerbelt een thuiswedstrijd tegen DVS’33. De wedstrijd tegen de huidige nummer 6 van de ranglijst (16 punten) begint om 14:30 uur.

HBC - Excelsior’31: 2-3 (1-1)

34. Arno Dijkstra 1-0
37. Givan Werkhoven 1-1
57. Arno Dijkstra 2-1
88. Rick Hemmink 2-2
90. Rick Hemmink 2-3

Scheidsrechter: Peter de Waard
Assistent-scheidsrechters: Martin Koster & Jan van Gurp