Futsallers Excelsior’31 doen zichzelf veel tekort met nederlaag bij koploper

Foto bij Futsallers Excelsior’31 doen zichzelf veel tekort met nederlaag bij koploper

Samnevatting DZV/Biggelaar - Excelsior'31, klik hier!

ROSMALEN / RIJSSEN - De futsallers van Excelsior’31 beleefden afgelopen vrijdag een zure avond. Het vergat koploper DZV/Biggelaar de eerste punten van het seizoen afhandig te maken. In Rosmalen kreeg Excelsior’31 in de slotfase de deksel op haar neus en verloor uiteindelijk met 6-5.

De thuisploeg heeft met doelman Coen Burg een wapen. In balbezit positioneert hij zich regelmatig als vijfde veldspeler, iets waar tegenstanders weinig vat op hebben. Maar het was juist Excelsior’31 dat hier voordeel uit haalde. Balverlies bij DZV/Biggelaar werd door Nick Averesch na twee minuten al afgestraft. Van grote afstand verschalkte hij de keeper. Nauwelijks een minuut later was het Cor Pongers die zijn schot van richting zag veranderen en voor de 0-2 zorgde. Een ongekende start voor Excelsior’31. Maar zo makkelijk de Rijssenaren op voorsprong kwamen, zo makkelijk werd het ook weer weggegeven. Want zowel in minuut vijf als zes was het topscoorder Rik Wels die namens de thuisploeg wist te scoren. Welgeteld zes minuten gespeeld en een 2-2 tussenstand op het scorebord.

Kort hierna kan de keeper van de thuisploeg al gaan douchen. DZV/Biggelaar lijdt balverlies en wederom tracht Excelsior’31 van afstand te scoren. Maar de doelman van DZV/Biggelaar toucheert de bal buiten het strafschopgebied met de handen, met een rode kaart als gevolg. Excelsior’31 krijgt hierdoor twee minuten de tijd om in overtal weer op voorsprong te komen. Maar de Rijssenaren laten het hierin afweten.

In de twaalfde minuut komt Excelsior’31 weer verdiend op voorsprong. Een standaardsituatie wordt door Henk Lankamp bij de tweede paal goed ingeschat: 2-3. Excelsior’31 is op dat moment de betere ploeg en gaat rustig op zoek naar een vierde treffer, maar zo richting het einde van de tweede helft lukt dit niet. De 2-3 tussenstand lijkt ook de ruststand de worden. Maar kort voor het rustsignaal wordt knullig balverlies keihard afgestraft. Ruststand 3-3.

Na de thee blijft de wedstrijd rommelig. De autoritaire arbitrage werkt ook niet mee aan beide kanten, wat zowel bij de thuis- als uitploeg irritatie opwekt. De spelers laten zich hier teveel door beïnvloeden, waardoor het spel aan beide kanten niet best is. Toch weet Excelsior’31 weer een voorsprong van twee doelpunten op te bouwen. Eerst is het Remco van Leeuwen die een snoeihard schot in de kruising ziet belanden. Kort hierna is het Niels Pijffers die vanaf de flank goed doorgaat en de bal langs de doelman in het net schuift: 3-5. Maar wederom kan Excelsior’31 een voorsprong van twee doelpunten niet lang vasthouden. Excelsior’31 maakt het de thuisploeg wel heel makkelijk. De spits van de thuisploeg is te vaak te makkelijk te bereiken. En binnen no-time is de stand weer gelijk: 5-5.

Met nog twaalf minuten speeltijd kan de wedstrijd alle kanten op. Excelsior’31 lijkt het helemaal kwijt, maar de thuisploeg lijkt niet door te kunnen drukken. Grote kansen blijven vervolgens lange tijd achterwege. Maar wederom laat Excelsior’31 zich in de luren leggen. Kort voor tijd loopt Excelsior’31 er wederom een passlijn richting de spits niet uit. De spits van DZV/Biggelaar weet hier wel raad mee en schiet de thuisploeg voor het eerst deze wedstrijd op voorspong: 6-5. Excelsior’31 probeert met het inwisselen van de keeper voor een vijfde veldspeler nog wel de gelijkmaker te forceren, maar is niet bij machte om hier een serieuze kans uit te creëren. Eindstand 6-5.

Voor Excelsior’31 een enorme deceptie. Want zou het een normaal niveau weten te halen had het deze wedstrijd beslist moeten winnen. Moet gezegd worden dat Excelsior’31 het gemis van spelers als Wouter Averesch, Sanders Jansen en een half geblesseerde Rik Voortman moeilijk weet op te vangen.

Kalender icoon zaterdag 5 oktober 2024 11:58 / Zaal