Excelsior’31 van de mat geveegd door gretig Rohda Raalte (0-4)

* Klik hier voor de fotoreportage van Jan Sanderman (copyright Excelsior31.nl)

* Reactie Michel Steggink

* Reactie Niels Leemhuis

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Michel Steggink voerde 1 wijziging door in zijn startende formatie. Givan Werkhoven raakte zijn plekje kwijt aan Emilio Solino Overmars. Door deze wijziging begon Rick Hemmink in de punt van de aanval. Op de bank naast Werkhoven zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Lucas van Beek, Vincent Schmidt, Stan ter Haar, Yannik de Vries en Simon Seppenwoolde.

De start van de wedstrijd voor Excelsior’31 was hoopgevend. Al na 1 minuut en 12 seconden legde Niels Leemhuis de bal achter de Raalter verdediging. Patrick Maneschijn probeerde het met een lob, maar kreeg de bal niet over Rohda Raalte-doelman Frans van Oldeniel.

Ook Rohda Raalte kreeg in de openingsfase een goede kans. Een schot van Fabian te Kolsté werd door Excelsior’31-doelman Kevin Reimink uit de korte hoek gedoken.

Langzaam maar zeker kreeg de ploeg van Jos van der Veen, die vorig seizoen kampioen werd als trainer van Excelsior’31, meer grip op de wedstrijd. Met veel concentratie, werklust, duelkracht en gedrevenheid werd de thuisploeg bestreden.

Excelsior’31 ging daar niet in mee en kreeg in de 18e minuut een tegentreffer te verwerken. Een kort genomen hoekschop werd naar de verre paal gekruld. Fabian te Kolsté dook vogelvrij op om de bal binnen te koppen: 0-1.

Rohda rook al snel bloed. In de 22e minuut voetbalde Rohda Raalte zich op eigen helft onder de druk van Excelsior’31 uit, om vervolgens snel de aanval te zoeken. Met twee snelle voorwaartse balverplaatsingen stond Mart Lugtenberg oog-in-oog met Kevin Reimink.

De Excelsior’31 doelman greep in en werd in tweede instantie geholpen door Tom Koelman, die met een correcte sliding een doelpunt voorkwam.

Bij deze actie verdient ook scheidsrechter Maurice Paarhuis een pluim. De leidsman die op de wedstrijddag zijn zieke collega Don Henshuijs verving, stond op maar een paar meter om de situatie te beoordelen.

Het bleek als het stoppen van een kurk in een emmer met veel gaten. Rohda Raalte vond in het vervolg van de eerste helft de ruimte om het stuurloze Excelsior’31 aan alle kanten voorbij te lopen. Een volgend doelpunt kon niet uitblijven en kwam er ook.

Maurice van Bussel liet zich van Jasper Veltkamp en Rick Hemmink niet van de bal zetten, waardoor de bal bij Mart Lugtenberg kwam. Met stappen voor buitenspel kon Excelsior’31 niet voorkomen dat Kevin Peppels de 0-2 op het scorebord bracht.

Het werd nog erger. Een minuut later lag de bal voor de derde keer achter Kevin Reimink. Centrale verdediger Tom Koelman dribbelde in, gaf geen pass op maat en had daarna geen back-up achterin.

Rohda Raalte schakelde razendsnel om en gebruikte de zee van ruimte om de ingevallen Max Koelen in stelling te brengen. Hij schoot de bal onder Reimink door het doel in: 0-3.

Excelsior’31 kreeg tik op tik en heeft op openingskans van Patrick Maneschijn in de eerste helft zelf niets laten zien.

Met vier nieuwe spelers in het veld hoopte Excelsior’31-trainer Michel Steggink nog op impuls die voor een vlot aanknopingsdoelpunt zou kunnen zorgen.

Rohda Raalte was er niet van onder de indruk. Gesteund door het goede spel en de ruime marge, ging het verder waarmee het gebleven was.

Na een dieptepass van Wesley Hansler liet Kevin Peppels aan Kelvin Veensma zijn hielen zien. Veensma kon, toen Peppels aan afronden dacht, met een tackle de situatie nog net op tijd reparen.

Een spaarzame mogelijkheid voor Excelsior’31 volgde in de 63e minuut. Na doorkoppen van Emilio Solino Overmars, kon Givan Werkhoven de bal afschermen, draaien en het doel onder vuur nemen. De bal ging langs het doel.

In de 66e minuut ontsnapte Excelsior’31 aan de 0-4. Na knullig verdedigen kreeg Rohda een vrije kans. Kevin Peppels gunde Ali Husham het doelpunt, maar had hem beter niet aan kunnen spelen. Er ging een streep door het doelpunt, de invaller stond buitenspel.

Een minuut greep Husham de mogelijkheid aan om zelf een doelpunt af te dwingen. Zijn afstandsschot ging via de paal het veld weer in.

Givan Werkhoven deed in de 73e minuut nog zijn best om zijn doelpuntentotaal van een upgrade te voorzien. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij tussen de palen gekopt. Doelman van Oldeniel droeg zijn steentje bij aan de teamprestatie door de bal over het doel te duwen.

Het slotakkoord was in de 75e minuut voor Rohda Raalte. Excelsior’31 werd in de hoek van het veld uitgespeeld en liet Max Koelen ontsnappen. De invaller kon zijn lol niet op. Zijn eerste poging werd gekeerd, maar bij de rebound die hij kreeg schoot hij de bal wel binnen. Het was zijn tweede van de middag.

Een derde had Koelen in de 84e minuut ook nog op de voet. Via een andere voet, die van Tom Koelman ging de bal naast. Na 90 minuten en een paar seconden maakte Maurice Paarhuis met het eindsignaal een einde aan de ellendige middag die Excelsior’31 beleefde.

Aanstaande zaterdag 5 oktober speelt Excelsior’31 in Heemstede tegen HBC. Het duel begint om 18:00 uur.

Excelsior’31 - Rohda Raalte: 0-4 (0-3)

20. Fabian te Kolsté 0-1

36. Kevin Peppels 0-2

37. Max Koelen 0-3

75. Max Koelen 0-4

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheissrechters: Nick Veldhuis & Jens Bleeker