Remise voor Futsallers Excelsior’31 in matig duel

Foto bij Remise voor Futsallers Excelsior’31 in matig duel

Samenvatting Excelsior'31 - Morado CF (klik hier)

RIJSSEN - De futsallers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond in de competitie niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen Morado CF. Voor Excelsior’31 een tegenvaller, nadat het een week eerder in de bekercompetitie een zeer sterke wedstrijd op de mat legde tegen een versterkt FC Eindhoven 2.

In Sporthal de Reggehal was Excelsior’31 in de eerste helft de betere ploeg en verdiende het een voorsprong. Maar de Rijssenaren hadden het vizier in de voorhoede niet op scherp staan. De bezoekers uit Nijmegen stelden hier voetballend weinig tegenover. Het was voornamelijk gevaarlijk uit standaard situaties. Beide teams wisten tot aan de rust niet te scoren.

Na de thee zakte het niveau bij Excelsior’31 verder weg. Teveel spelers zaten deze avond niet in de wedstrijd, waardoor de afwezigheid van Wouter Averesch en Cor Pongers duidelijk zichtbaar werd. Averesch kreeg deze week te horen dat hij voorlopig uit de roulatie is in verband met een scheurtje in de meniscus.

Excelsior’31 oogde niet gretig en speelde met een veel te laag baltempo. Daarnaast was het bijzonder slordig in de passing. Morado CF leunde achterover, iets wat ze met een brilstand prima vonden. Ook de concentratie was bij Excelsior’31 niet optimaal. Dit leverde Excelsior’31 na zes minuten spelen in de tweede helft een tegentreffer op. Een matig schot verdween makkelijk in het doel van Excelsior’31 dat zodoende tegen een 0-1 achterstand aankeek.

De bezoekers konden zich door deze stand nog verder ingraven. Iets waar Excelsior’31 veel moeite mee had. Doordat het verder weinig kansen creëerde werd met nog zeven minuten zuivere speeltijd op de klok bij balbezit de keeper gewisseld voor een vijfde veldspeler. De Rijssenaren gingen geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Na een kleine omzetting was het Nick Averesch die vier minuten voor de tijd de gelijkmaker op het scorebord zette.

Toch ging het weer mis bij Excelsior’31. In de voorlaatste minuut reageerde een speler van Morado CF attent uit een rebound en keek Excelsior’31 kort voor tijd wederom tegen een achterstand aan: 1-2. Een deceptie leek in de maak voor Excelsior’31. Maar wederom wist het met het inzetten van een vijfde velspeler te scoren. Ditmaal kwam het doelpunt van de voet van Sander Jansen.

Excelsior’31 speelde vol voor de winst en bleef in de absolute slotfase met een vijfde veldspeler spelen. Door een paar slordigheden was het balbezit hierin beperkt en creëerde het geen kansen meer. Gescoord werd er niet meer, met een 2-2 eindstand op het scorebord tot gevolg.

Ondanks de late gelijkmaker van Excelsior’31 zal het niet tevreden zijn met een punt. Een avond om snel te vergeten, met het vizier op de volgende wedstrijd. Dat is aankomende vrijdag. Excelsior’31 reist dan af naar Rosmalen om het op te nemen tegen koploper DZV/Biggelaar.

Kalender icoon zaterdag 28 september 2024 10:57 / Zaal