Excelsior'31 krijgt Huizen niet op de knieën (1-1)

Foto bij Excelsior'31 krijgt Huizen niet op de knieën (1-1)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 trad in Huizen aan met dezelfde 11 spelers als bij de wedstrijd tegen Hercules. Excelsior’31-trainer Michel Steggink kon op de bank beschikken over: Mart Nieuwenhuis (k), Lucas van Beek, Stan ter Haar, Frank Gerritsen Mulkes, Emilio Solino Overmars, Yannik de Vries en Simon Seppenwoolde.

Het eerste moment van opwinding op het hoofdveld van Sportpark De Wolfskamer werd verzorgd door de thuisploeg. In de 2e minuut kon Artuur Zutterman door de as van het veld doorkomen. Het slappe schot waarmee hij de actie eindigde was een eenvoudige prooi voor Excelsior’31-doelman Kevin Reimink.

Excelsior’31 liet zich in de minuten die volgden zien. In de 9e minuut gaf Jasper Veltkamp de bal voor op Givan Werkhoven. Het was niet de assist waar de spits van Excelsior’31 op hoopte. De meegelopen Rick Hemmink kon er daarna wel wat mee. Hij probeerde het met een kopbal, maar wist Huizen-doelman Olivier Pabon niet te verrassen.

Er werd door Excelsior’31 jacht gemaakt op een doelpunt. In de 10e minuut zette Kai Wesselink op rechts een versnelling in. Hij liep langs twee man en gaf de bal voor. De bal kwam niet bij een medespeler uit. Ook centrale verdediger Tom Koelman liet zich zien. Zijn kopbal ging net over het doel.

In de 14e minuut was het raak. Patrick Maneschijn besloot de ruimte die hij kreeg goed te benutten. Hij zette vanaf rechts voet in het strafschopgebied van Huizen en haalde met links uit. De bal vloog in buiten bereik van Olivier Pabon binnen in de verre hoek: 0-1.

De wedstrijd golfde in het vervolg beide kanten op. Wat daarbij opviel is dat de passnauwkeurigheid te wensen overliet. Hierdoor kwam ook Huizen tot kansen. In de 19e minuut mengde Artuur Zutterman zich in het aanvalsspel.

De bal kwam uit bij Joshua Lo-Asioe. Hij schoot de bal uit de lucht met grote vaart op Kevin Reimink af. De doelman kreeg zijn vuisten achter de bal en voorkwam een gelijkmaker.

Van een tactisch schaakspel was geen sprake. Beide ploegen lieten elkaar veel ruimte. Coplan Soumaoro maakte daar in de 24e minuut gebruik van door een rush in te zetten. Een kans was snel verkeken omdat de voorzet op Givan Werkhoven niet goed was.

Huizen was in de 28e minuut dicht bij de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Van Huistede kopte Jeroen Lamme de bal richting de hoek. Kevin Reimink kon de inzet keren.

Kort daarna was het wel raak voor de thuisploeg. Opnieuw stond Van Huistede aan de basis. Zijn voorzet werd op waarde geschat door Ahmad Al Mahdi. Hij schoot de bal binnen: 1-1.

De thuisploeg maakte gebruik van van het momentum en Excelsior’31 mocht  kort voor de rust blij zijn dat het bij 1-1 bleef. Kevin Reimink was alert en keerde de bal voor de doellijn.

Hoewel het eerste kwartier na rust wat meer de kant van Huizen op ging, kwam Excelsior’31 met het eerste gevaar. Patrick Maneschijn verschafte zich met een loopactie de ruimte voor een voorzet. Hij vond de ingevallen Emilio Solino Overmars. De jongeling raakte de bal niet goed, waardoor de doelman van Huizen in kon grijpen.

Na een uur spelen trok Excelsior’31, met nog drie extra frisse krachten in het veld, het spel meer naar zich toe. In de 60e minuut gaf Jasper Veltkamp de bal voor op Niels Leemhuis. De kopbal van de middenvelder was een eenvoudige prooi voor Olivier Pabon.

Excelsior’31 liet in het laatste half uur zien dat het met de overwinning naar huis wilde gaan. Grote kansen bleven echter uit.

Aanstaande zaterdag 28 september speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. De ploeg van oud-Excelsior’31 trainer Jos van der Veen kon na 5 competitienederlagen op rij eindelijk juichen omdat SC Genemuiden met 2-1 werd verslagen. Rohda staat nu 15e met 3 punten. Excelsior’31 heeft na 6 wedstrijden 8 punten vergaard. Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Huizen - Excelsior’31: 1-1 (1-1)

14. Patrick Maneschijn 0-1
31. Ahmad Al Mahdi 1-1

Scheidsrechter: Robin Glasner
Assistent-scheidsrechters: Ruben Reinds & Nick van den Bos