Futsallers Excelsior’31 nipt uit beker tegen versterkt FC Eindhoven 2

Foto bij Futsallers Excelsior’31 nipt uit beker tegen versterkt FC Eindhoven 2

Futsallers Excelsior’31 nipt uit beker tegen versterkt FC Eindhoven 2

RIJSSEN - Afgelopen vrijdagavond zijn de futsallers van Excelsior’31 uitgeschakeld in de tweede voorronde van de landelijke beker. Met een thuiswedstrijd tegen het reserveteam van meervoudig landskampioen FC Eindhoven had Excelsior’31 niet ongunstig geloot. Maar de bezoekers kwamen, volgens verwachting, louter met spelers van het eerste team dat speelt in de top van de eredivisie. Desondanks ging Excelsior’31 slechts met 0-1 onderuit.

Vanwege het WK-futsal wat momenteel gaande is start de eredivisie dit seizoen pas halverwege oktober. Het Nederlands team maakt daarin momenteel furore met onder meer drie spelers van FC Eindhoven. De overige spelers van de hoofdmacht van de Eindhovenaren, inclusief de staf, grijpt de wedstrijden van het tweede team momenteel aan als verkapte oefenwedstrijden.

Het meeste balbezit was zoals verwacht voor de bezoekers. Voor Excelsior’31 was het zaak om verdedigend de zaakjes op orde te hebben, lang in de wedstrijd te blijven en loeren op de counter. Het team uit Eindhoven speelde met een hoog baltempo en probeerde op deze manier gaten in de defensie bij Excelsior’31 te creëren. Dit lukt de Eindhovenaren een aantal keren. Maar Excelsior’31 doelman Lennart Krijgsman, die in deze bekerwedstrijd de voorkeur kreeg boven Tim Paalman, reageerde met een aantal uitstekende reddingen. Halverwege de eerste helft moest de jonge sluitpost toch capituleren, nadat een bal via een medespeler van richting werd veranderd en in het Rijssense doel verdween. Excelsior’31 raakte ondanks deze 0-1 achterstand zeker niet van slag en deelde af en toe ook een speldenprikje uit. Rik Voortman was namens Excelsior’31 dicht bij een treffer, maar zijn schot ging naast.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet heel veel. Excelsior’31 had haar zaakjes in de achterhoede zelfs wat beter op orde dan voor de rust. Dit hield in dat de 0-1 tussenstand lange tijd op het scorebord bleef staan. Excelsior’31 wist dat het maar één keer hoefde te scoren om er een strafschoppenserie uit te slepen. De Rijssenaren wachten geduldig af, waarbij de bezoekers geforceerd op zoek gingen naar een voor hun bevrijdende tweede treffer. Excelsior’31 hield knap stand en de uitploeg werd ongeduldig.

Met iets meer dan drie minuten zuivere speeltijd op de klok ging Excelsior’31 gallery play spelen. Bij balbezit wisselde het de keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 liet de bal rustig rondgaan, op zoek naar het ene moment. Deze kwam er zeven seconden voor tijd. Na een mooie combinatie tussen Remco van Leeuwen en Cor Pongers werd Henk Lankamp in stelling gebracht. Vanuit een ietwat moeilijke hoek werd Lankamp vrij voor de keeper gezet. Zijn schot werd gepareerd door de Eindhovense doelman. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, met een 0-1 nederlaag tot gevolg.

Ondanks de nederlaag kan Excelsior’31 terugkijken op een goede wedstrijd tegen voornamelijk spelers uit de top van de eredivisie. De Rijssenaren kunnen zich nu volledig richten op de competitie. Hiervoor speelt het aankomende vrijdag weer een thuiswedstrijd speelt. Om 21.00 uur is in Sporthal de Reggehal Morado CF de tegenstander.

Kalender icoon zaterdag 21 september 2024 11:54 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers