Slordige eerste helft nekt futsallers Excelsior'31

Foto bij Slordige eerste helft nekt futsallers Excelsior'31

VEENENDAAL / RIJSSEN - De futsallers van Excelsior’31 hebben de zege van vorige week tegen ZVV Beringe geen goed vervolg gegeven. Op bezoek bij ZVC Veenendaal, degradant uit de eredivisie, gingen de Rijssenaren met 5-3 onderuit. Bij rust keek Excelsior’31 tegen een 3-0 achterstand. Door slordigheden gaf het in de eerste helft te makkelijk doelpunten weg.

Na de thee was Excelsior’31 beter bij de les. Kort na de hervatting was het een speler van de thuisploeg die na een aanval van Excelsior’31 de bal in eigen doel liep. Met een verschil van twee en nog ruim negentien minuten zuivere speeltijd was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Excelsior’31 deed op dat moment niet onder voor het geroutineerde ZVC Veenendaal.

Maar de captain van de thuisploeg was in de loop van de tweede helft van grote waarde. Uit een ingestudeerde vrije trap schoot hij de 4-1 strak in de kruising. Niet veel later ronde deze zelfde speler een counter prima af en bezorgde ZVC Veenendaal een ruime 5-1 voorsprong.

Met nog negen minuten speeltijd voor Excxelsior’31 startsein om bij balbezit de keeper in te wisselen voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 liet de bal rustig rondgaan, maar was niet bij machte om direct grote kansen te creëren. De thuisploeg liet bij balbezit de bal rustig rondgaan. Excelsior’31 stond op dat moment ook al op vijf overtredingen en wist dat het bij iedere volgende overtreding een 10-meter-trap tegen zou krijgen. Mede hierdoor duurde het in bepaalde fases te lang dat Excelsior’31 weer balbezit kreeg en de vijfde veldspeler in kon zetten.

Een compliment na Excelsior’31 toe dat het er niet bij liet zitten. Ook niet in een fase waarin het net niet meezat. Het raakte tot tweemaal toe het aluminium. Daarnaast werd een wonderschone lob van Cor Pongers net van de doellijn gehaald. Excelsior’31 verdiende op dat moment zeker een paar treffers. Die kwamen er uiteindelijk ook, maar vielen eigenlijk te laat. Eerst was het de beurt aan Sander Jansen met de 5-2 en niet veel later was het Niels Pijffers die de 5-3 in het dak van het doel schoot.

Met nog anderhalve minuut zuivere speeltijd sloeg de spanning pardoes toe bij de thuisploeg. Excelsior’31 leek er ook nog wel in te geloven, maar moest toezien dat de tijd langzaam afliep en een aansluitingstreffer achterwege bleef. Excelsior’31 keerde zodoende met een 5-3 nederlaag huiswaarts. Op papier geen slecht resultaat tegen één van de titelkandidaten.

Aankomende vrijdag speelt Excelsior’31 de tweede voorronde van de landelijke beker. Nadat Excelsior’31 in de eerste voorronde was vrijgeloot, mag het in deze ronde in eigen huis om 21.00 uur opnemen tegen de reserves van meervoudig landskampioen FC Eindhoven. De vraag is of Excelsior’31 daadwerkelijk spelers uit het tweede team van FC Eindhoven gaat zien, want deze ploeg speelde haar wedstrijden tot nu toe enkel met spelers uit de hoofdmacht. Reden zal zijn dat de eredivisie dit seizoen pas halverwege oktober begint in verband met het WK futsal. Buiten de drie WK-gangers van FC Eindhoven om, is de kans groot dat de rest van de eerste selectie afreist naar Rijssen.

Kalender icoon zaterdag 14 september 2024 10:49 / Zaal