Futsallers Excelsior’31 openen seizoen met zege op ZVV Beringe

Foto bij Futsallers Excelsior’31 openen seizoen met zege op ZVV Beringe

Futsallers Excelsior’31 openen seizoen met zege op ZVV Beringe

RIJSSEN - De futsallers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond met een 5-2 zege op ZVV Beringe goed begonnen aan het seizoen in de Eerste Divisie. Na een gelijkopgaande eerste helft maakten de Rijssenaren in de tweede helft het verschil.

De eerste selectie is voor een groot deel intact gebleven, waarbij spits Jan Willem Voortman vanuit het tweede team is doorgeschoven. Ook de jonge Niels Pijffers klopt op de deur en was bij afwezigheid van Wouter Averesch (schorsing) en Henk Lankamp (vakantie) deze seizoensopener opgenomen in de wedstrijdselectie.

Met ZVV Beringe kwam een team op bezoek in Rijssen dat zich afgelopen seizoen nipt via de nacompetitie wist te handhaven in de Eerste Divisie. Maar het team uit Limburg heeft zich voor dit seizoen aardig versterkt en wil hogere ogen gooien. Met meer balvaardige én creatieve spelers moet het dit seizoen de punten pakken. Maar in speelronde één stak Excelsior’31 daar direct een stokje voor.

Bij rust stond er een terechte 1-1 stand op het scorebord. Het Rijssense doelpunt kwam van de voet van Rik Voortman. Na de thee schroefde Excelsior’31 het baltempo omhoog en was het Sander Jansen die een mooie steekbal van Remco van Leeuwen fraai afrondde: 2-1. Hierna was het de beurt aan beide spitsen van de rood-witten. Kort achter elkaar waren het Cor Pongers en Jan Willem Voortman die Excelsior’31 op een comfortabel 4-1 voorsprong zette. Een slordigheidje in de defensie bij Excelsior’31 leek de spanning een klein beetje terug te brengen: 4-2. Maar de wedstrijd werd in de slotfase definitief beslist door Rik Voortman. Vanaf de 10-meter lijn zorgde hij met zijn tweede treffer van de avond voor de 5-2 eindstand. Een terechte overwinning van Excelsior’31.

Aankomende vrijdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Excelsior’31 reist dan af naar Veenendaal voor het duel tegen ZVC Veenendaal. Deze degradant uit de eredivisie wil direct weer terugkeren naar het hoogste niveau. Maar de Veenendalers gingen in de eerste speelronde al direct verrassend onderuit in de uitwedstrijd tegen Morado CF.

Kalender icoon zaterdag 7 september 2024 11:06 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers