KNVB Beker: Excelsior’31 roemloos ten onder bij Gemert (4-0)

Foto bij KNVB Beker: Excelsior’31 roemloos ten onder bij Gemert (4-0)

Excelsior’31 heeft het woensdagavond in de eerste ronde van de Toto KNVB Beker niet kunnen bolwerken tegen Gemert.

De Noord-Brabanders, de nummer  7 van de Derde Divisie B, lieten er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien.

Excelsior’31 werd onder druk gezet en kwam daar moeilijk onderuit. In de 16e minuut was het voor het eerst raak. Ed Craenen kwam over de rechterkant door, passeerde Coplan Soumaoro en daarna ook Excelsior’31-doelman Kevin Reimink: 0-1.

Veel weerwerk liet Excelsior’31 niet zien. Een doelpoging van afstand van Stan ter Haar (25e minuut) en een schot op doel van Joël Baan(42e minuut) waren spaarzame momenten voor het doel van Gemert.

Op een psychologisch vervelend moment verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Op schlemielige wijze ging het schot van Ed Craenen via de hak langs Kevin Reimink het doel in: 2-0.

De Rijssenaren gingen in de tweede helft op zoek naar een aansluitingstreffer. Tom Koelman kwam daar in de 55e minuut met een kopbal het dichtst bij.

Niet veel later, in de 57e minuut was de genadeklap daar. Dylan van Diepen nam de de afgeslagen bal vol overtuiging op de slof en zag de bal onderin het net ploffen: 3-0.

Brent Achten en Ralf Kemper kregen nog grote kansen om de score verder op te laten lopen. Wat de twee basiskrachten niet lukte, lukte invaller Ed Crommentuijn wel. Hij wist in de blessuretijd Nana Ntuli van zich af te schudden en passeerde Kevin Reimink: 4-0.

Het was voor Excelsior'31 in meerdere opzichten een avond om snel te vergeten.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior’31 voor de competitie een uitwedstrijd tegen Ijsselmeervogels. De wedstrijd op Sportpark de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg begint om 15:00 uur.

Gemert - Excelsior’31: 4-0 (2-0)

16. Ed Craenen 1-0
43. Ed Craenen 2-0
57. Dylan van Diepen 3-0
90+1. Ed Crommentuijn 3-1

Scheidsrechter:  Teun van Pelt
Assistent-scheidsrechters:  Menno Winckens & Sander Verboven