Voorbeschouwing Excelsior’31 – Ajax

Foto bij Voorbeschouwing Excelsior’31 – Ajax

Voorbeschouwing Excelsior’31 – Ajax

Komende zaterdag (17 augustus) start het hernieuwde avontuur van Excelsior’31 in de derde divisie. De eerste tegenstander in de competitie is Ajax (amateurs) uit Amsterdam.

Excelsior’31 speelt na het behaalde kampioenschap in de vierde divisie D weer op het één na hoogste amateurniveau van Nederland. Dat geldt ook voor onze gasten uit Amsterdam. Zij eisten de kampioensschaal in de vierde divisie A op (door in de laatste 3 wedstrijden 7 punten goed te maken op sv Huizen) en spelen na twee seizoenen weer in de 3e divisie.

Excelsior’31 begon de voorbereiding op dit nieuwe seizoen op maandag 24 juni jl. De rood-witte formatie, die dit jaar onder leiding staat van trainer Michel Steggink, oefenden in de afgelopen weken respectievelijk tegen het regioteam Arnhem e.o. (3-0), Quick Den Haag (4-0), TVC’28 (3-3) en DETO Twenterand (3-3).

De technische staf kan naast de reeds aanwezige spelers dit seizoen ook een beroep doen op Tom Koelman, Kai Wesselink (beiden overgekomen van DETO), Yannik de Vries (HSC’21), Lucas van Beek (ROHDA Raalte), Frank Gerritsen Mulkes (Hulzense Boys), Nana Ntuli (Dalkurd FF) en Mart Zwiers (doorgeschoven vanuit O23). 

De amateurs van Ajax staan ook dit seizoen onder leiding van trainer Sander Middelbeek. In de voorbereiding oefenden de Amsterdammers tegen respectievelijk DVVA (7-1), AFC (1-1), Noordwijk (0-2), Jong-Ajax (1-4) en Swift (0-1).

Excelsior’31 speelde 5 keer eerder tegen Ajax (amateurs), twee keer winst, één keer gelijk en twee keer verlies. De laatste ontmoeting was op 18 april 2022 in Amsterdam. De Rijssenaren wisten toen met 0-1 te winnen door een doelpunt van Hielke Penterman.

De wedstrijd op Sportpark de Koerbelt begint om 14.30u en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon en assistent-scheidsrechters Floris Smit en Kevin van Egmond.

Lukt het Excelsior’31 opnieuw om te winnen? We weten het zaterdag a.s. eind van de middag.

Kalender icoon zondag 4 augustus 2024 17:01 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers