Excelsior'31 heeft weinig moeite met Pelikaan S (5-0)

Foto bij Excelsior'31 heeft weinig moeite met Pelikaan S (5-0)

* Klik hier voor de 154 foto's grote reportage (copyrught Excelsior31.nl / Jan Sanderman)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Reactie Steff Kaptein

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jos van der Veen stuurde voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Pelikaan S dezelfde 11 namen als tegen MASV het veld op. Op de bank zaten: Maurice van de Maat (k), Stijn Beverdam, Niek Davina, Givan Werkhoven en Simon Seppenwoolde.

Dat de tegenstander bij de start van de thuiswedstrijd van Excelsior’31 brutaal het eerste speldenprikje uitdeelt is een trend aan het worden.

Ditmaal was het de gelegenheidslinksback en aanvoerder Jeroen Haan die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Hij nam na uitverdedigen van Kelvin Veensma de bal vanaf 18 meter uit de stuit op de slof. Excelsior’31-doelman Kevin Reimink dook richting de bal en voorkwam een vroege 0-1.

Excelsior’31 nam daarna al snel het heft in handen. Dit resulteerde in de eerste kansen van de thuisploeg. In de 5e minuut probeerde Steff Kaptein het met een schot in de korte hoek. Doelman Stefan van der Lei liet zich daarmee niet verschalken.

Hij had ook bij het vervolg van de aanval een antwoord op een afstandspoging van Stan ter Haar. De bal miste richting en kon eenvoudig gekeerd worden.

Rick Hemmink zijn afstandsschot had in de 9e minuut wel de juiste richting. Met een knappe redding van Van der Lei werd een openingstreffer voorkomen.

Een spaarzame tegenstoot van Pelikaan S een minuut later had voor Excelsior’31 vervelend uit kunnen pakken. Na een combinatie tussen Farid Balvaneh en Johnny de Vries kon Balvaneh tot een schot komen. Reimink had het nakijken, maar zag de bal naast gaan.

Het spel oogde daarna gezapig. Het gehavende Pelikaan S, dat slechts 3 wisselspelers op de bank had zitten, hield veel spelers achter de bal. Het duurde even voordat Excelsior’31 weer een succesvolle aanval op de mat legde.

In de 26e minuut ging Jasper Veltkamp met de bal aan de dribbel. Hij schudde 2 tegenstanders af en ging voor succes met een geplaatst schot in de hoek. De Pelikaan S doelman lag opnieuw in de weg.

Kort voor rust (minuut 43) wist Excelsior’31 de ban te breken. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant van Dérian Reinders stond aan de basis van de 1-0 voorsprong. De bal ging via Farid Balvaneh voorbij zijn eigen doelman en via de paal het doel in.

Coplan Soumaoro en Jasper Veltkamp hadden niet veel later de voorsprong groter kunnen maken. Soumaoro schoot ruim over en Veltkamp kreeg de bal niet voorbij Van der Lei.

Het krachtsverschil werd in de tweede helft in een grotere voorsprong vertaald. In de 51e minuut viel de 2-0. Dérian Reinders slingerde de bal het strafschopgebied in, deze werd verlengd door Tim van de Berg en het duo Rick Hemmink en Steff Kaptein duwden gezamenlijk de bal bij de verre paal over de doellijn. Kaptein kreeg het doelpunt op zijn naam.

Pelikaan S had weinig in te brengen, maar dook in de 55e minuut toch nog een keer op voor Kevin Reimink. Kasper Oldenburger kreeg vanaf de rechterkant de bal aangespeeld en had een megakans. Reimink bleef rustig en liet zich niet passeren.

In de 61e minuut nam Excelsior’31 verder afstand. Na een splijtende pass van Rick Hemmink bleef Steff Kaptein rustig. Hij schoof de bal voorbij Van der Lei het doel in: 3-0.

Kaptein prikte er in de 67e minuut nog eentje in. De man in vorm maakte alweer zijn 3e van de middag.  Dit doelpunt kwam voor een groot deel op het conto van Coplan Soumaoro.

De ijzersterke middenvelder bleef goed aan de bal en leverde een voorzet op maat af. Een droge schuiver van Kaptein volgde: 4-0.

De man die als doelpuntenmaker nog ontbrak in het boekje van scheidsrechter Remco Schul was Rick Hemmink.

Hij had zich in de 69e minuut bij de doelpuntenmakers kunnen voegen als hij de voorzet van Steff Kaptein goed met het hoofd had verlengd. De Pelikaan S doelman had een antwoord op deze poging.

Het slotstuk was wel vaker voor Simon Seppenwoolde. De gretige invaller liet Steff Kaptein in de 89e minuut in woord en gebaar weten dat hij de bal graag bij de tweede paal wilde ontvangen. Kaptein gaf daar gehoor aan, waardoor ook Seppenwoolde weer een doelpunt aan zijn totaal toe kon voegen: 5-0.

Excelsior’31 vervolgt  de winnende reeks en blijft de trotse koploper. Scherpenzeel won deze speelronde met 4-3 van Buitenpost, werd periodekampioen en volgt op 2 punten.  Aanstaande zaterdag 2 maart speelt Excelsior’31 tegen Heino. De wedstrijd op Sportpark De Kampen begint om 18:00 uur.

Excelsior’31 - Pelikaan S: 5-0 (1-0)