Districtsbeker: Excelsior’31 eenvoudig voorbij Berkum 2 (6-0)

Foto bij Districtsbeker: Excelsior’31 eenvoudig voorbij Berkum 2 (6-0)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 trad dinsdagavond in de tweede ronde van de districtsbeker aan tegen Berkum 2.

De thuisploeg kon al na 4 minuten een cadeautje uitpakken. De doelman van Berkum 2 schoot bij het uitverdedigen de bal tegen de rug van Rick Hemmink.

De middenvelder legde de bal af op Patrick Maneschijn. Hij liet zien het scoren na een langdurige blessure niet verleerd te zijn. Hij schoof de bal eenvoudig binnen: 1-0.

Berkum 2 kwam er spaarzaam uit. In de 10e minuut zag Excelsior’31-doelman Mart Nieuwenhuis een bal op zich afkomen. Hij kon de bal eenvoudig pakken.

Met de aanvoerdersband om zijn arm probeerde Stijn Beverdam zich bij de doelpuntenmakers te voegen. Zijn kans was iets moeilijker. Uit de kluts nam hij de bal op de slof. Zonder succes: de bal ging over.

Het duurde tot de 28e minuut voordat er weer een doelpunt viel. Opnieuw kreeg Excelsior’31 hulp en ook dit keer was Patrick Maneschijn de doelpuntenmaker.

Hij snoepte in de Berkum 2-opbouw de bal af en kreeg hulp van Emilio Solino Overmars. Maneschijn werd voor de keeper gezet en maakte zijn tweede van de avond: 2-0.

De score liep in het laatste half uur van de wedstrijd verder op. De 3-0 kwam in de 63e minuut van de voet van Emilio Solino Overmars. Hij nam een voorzet vanaf rechts van Stijn Beverdam in een keer op de slof. De bal ging hoog bij de eerste paal in het doel.

In de 70e minuut werd treffer nummer 4 gemaakt. Op aangeven van Osama Ben Kaddour kwam de bal bij Stan ter Haar. Hij waagde uit de draai zijn kans. Via een Berkum-lijf ging de bal het doel in.

Daarbij bleef het nog niet. Het was de 16-jarige debutant Thom Slagman die zich ook bij de doelpuntemakers voegde. Zijn schot met links had de juiste snelheid en richting om de Berkum 2-doelman af te troeven: 5-0.

Slagman gaf zijn invalbeurt nog meer glans met een puntgave assist. Hij wist Stan ter Haar vrij voor het doel te zetten. Ter Haar nam de tijd voor de afronding en deed dit met overtuiging: 6-0.

Kort voor tijd er nog een doelpunt bij kunnen komen als Osama Ben Kaddour de paal niet had geraakt.

Excelsior’31 gaat in de koker voor de volgende ronde van de Districtsbeker. Zaterdag wacht opnieuw een duel met Berkum. Dan treft Excelsior’31 in competitieverband het eerste elftal van Berkum. Het duel in Zwolle begint om 14:45 uur.

Excelsior’31 - Berkum: 6-0 (2-0)