Excelsior'31 krijgt Be Quick 1887 niet op de knieën (0-0)

Foto bij Excelsior'31 krijgt Be Quick 1887 niet op de knieën (0-0)

*Verslag van Martin Klaassen

Door diverse blessures was het voor Excelsior’31-trainer Jos van der Veen schuiven en puzzelen. Tegen hekkensluiter Be Quick 1887 uit het Groningse Haren konden ook Jasper Veltkamp en Niels Leemhuis er niet bij zijn. Voor Dérian Reinders en Simon Seppenwoolde was dit goed nieuws, ze mochten aan de wedstrijd beginnen. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Vincent Schmidt, Stan ter Haar, Emilio Solino Overmars en Joël Baan.

Op een ongewoon tijdstip van 16:15 uur gaf scheidsrechter Teun van der Velden het sein voor de start van de wedstrijd. Veel flitsends viel er in het eerste kwartier niet te aanschouwen.

Excelsior’31-keeper Kevin Reimink nam in de 4e minuut geen risico op een inzet van Sil Kramer en gaf een hoekschop weg.

Zijn collega in het andere doel moest zijn kwaliteiten in de 16e minuut meer tonen. Hij kreeg een afstandsschot van Dérian Reinders voor zijn kiezen. Hij keerde de bal succesvol.

Excelsior’31 ging zoals het een koploper betaamt op zoek naar een doelpunt. Het spel tot de zestienmeter van Be Quick was best aardig. Het was zoeken naar de juiste connectie in de laatste fase om tot een succesvolle afronding te komen.

Na een half uur spelen probeerde Givan Werkhoven het met een schot. De bal haalde na een aanraking van een Be Quick-speler het doel niet.

Steff Kaptein was twee minuten later aan zet. Hij kreeg de bal van Rick Hemmink en schoot in een kansrijke situatie over het Harense doel.

Excelsior’31 kreeg de tegenstander in het laatste kwartier voor rust aan het wankelen. Bij de volgende grote kans was Simon Seppenwoolde betrokken. Zijn schot ging voorlangs.

De ploeg van oud-prof Paul Matthijs hield stand en kwam er in de 37e minuut zelf ook een keer gevaarlijk uit. Reimink was op zijn hoede, kwam op tijd zijn doel uit en greep goed in.

Excelsior’31 sloot de helft af met een ongelukkige botsing tussen Simon Seppenwoolde en Be Quick-doelman Stein Barkhuis en een professionele overtreding van Yoran Cats. De Be Quicker kwam goed weg met een gele kaart, nadat hij Givan Werkhoven naar de grond had gewerkt.

Excelsior’31 nam ook in de tweede helft het initiatief. De uitblinker van de thuisploeg was doelman Stein Barkhuis. Hij hield kort na rust zijn ploeg op de been door in de 51e minuut een schot van Givan Werkhoven in de korte hoek tegen te houden.

Een minuut later had hij wat geluk toen hij uit een hoekschop de bal net voor de doellijn op kon pakken. De bal ging na een kopbal onder hem door, maar kwam niet veel verder richting het doel.

De Groningers kwamen na een uur spelen beter in het spel. Dit werd kracht bijgezet door bijna een doelpunt te maken. Op aangeven van Yoran Cats kwam Joris Kramer met een pegel. De bal ging tegen de kruising.

Excelsior’31 zette met een aantal frisse krachten aan voor een slotoffensief. Het lukte de Rijssenaren niet om nog tot een legio aan kansen te komen. Stan ter Haar had in de 88e minuut de beste mogelijkheid om de buit alsnog binnen te halen. Op aangeven van Haris Memic schoot hij over.

Het ging voor Excelsior’31 in extremis nog bijna helemaal mis. Joris Kramer leek zijn ploeg met een doelpunt een onverwachte driepunter te bezorgen. Op advies van de assistent-scheidsrechter ging er alsnog een streep door het doelpunt. Er was hands gemaakt. Het bleef 0-0.

Excelsior’31 blijft koploper omdat Scherpenzeel (1-1 bij Berkum)  en VVOG (0-1 verlies tegen MASV) ook geen overwinning hebben geboekt. Rohda Raalte heeft de smaak te pakken en voegt zich na een overwinning op AZSV (2-1) bij het groepje achtervolgers.

Komende zaterdag speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen DETO. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Be Quick 1887 - Excelsior’31: 0-0

Scheidsrechter: Teun van der Velden
Assistent-scheidsrechters: Melvin Schuurman & Hessel Soldaat