Districtsbeker: Excelsior'31 scoort er lustig op los tegen WVF (6-0)

Foto bij Districtsbeker: Excelsior'31 scoort er lustig op los tegen WVF (6-0)

* TIP: de 334 foto's grote reportage is inmiddels geplaatst (copyright excelsior31.nl).
Check ook op Instagram #detmoggiewiln

* Reactie Mart Nieuwenhuis

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Voor het treffen met WVF (2e klasse zaterdag),  in het kader van de eerste ronde van de KNVB Districtsbeker Oost, koos Excelsior’31-trainer Jos van der Veen ervoor om vooral een beroep te doen op selectiespelers die extra speelminuten kunnen gebruiken. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Longa’30, begonnen Tim van de Berg, Alex de Jong en Vincent Schmidt wel aan de aftrap. Op de bank zaten: Kevin Reimink (k), Matthijs Seppenwoolde, Lars Nijeboer, Niels Leemhuis, Osama Ben Kaddour, Joël Baan en Steff Kaptein.

Excelsior’31 nam adel verplicht het heft in handen en zorgden ervoor dat de gasten uit Zwolle al snel tegen een tegendoelpunt aankeken.  Na 9 minuten kwam de bal na een fraaie voorassist van Stan ter Haar en een strakke voorzet van Dérian Reinders bij Simon Seppenwoolde. De spits verlengde de bal het doel in: 1-0.

De scoreverdubbeling leek er al snel te komen. Eerst was het Vincent Schmidt die het van afstand probeerde (minuut 14),  vervolgens strafte Jasper Veltkamp een fout van een Zwolse verdediger bijna af (minuut 15) en kwam Patrick Maneschijn met een schuiver die langs het WVF-doel ging (minuut 16).

Heel veel langer hield de nummer 7 van de zaterdag tweede klasse H het doel niet schoon. Het was Coplan Soumaoro die de marge groter maakte. Hij schudde op de rand van het strafschopgebied een tegenstander af en passeerde WVF-doelman Melvin Hartenhof in de linkerhoek met een geplaatste schuiver: 2-0.

Dit smaakte voor Excelsior’31 naar meer. De combinatie die voorafging aan de openingstreffer werd bij het derde doelpunt gekopieerd. Opnieuw kwam de bal in de diepte van de voet van Stan ter Haar en de voorzet van Dérian Reinders. Het was ditmaal niet Simon Seppenwoolde, maar Jasper Veltkamp die klaar stond om af te ronden: 3-0.

Nog voor rust, in de 40e minuut probeerde Simon Seppenwoolde zich in het strafschopgebied van WFV met kappen en draaien een weg naar het doel te vinden. Hij werd daarbij aangetikt en een strafschop volgde. Coplan Soumaoro ging achter de bal staan en schoot de bal buiten bereik van de WVF-doelman in de rechterhoek: 4-0.

In de tweede helft ging Excelsior’31 op zoek naar meer doelpunten. De eerste speler die in de buurt kwam van de 5-0, was Emilio Solino Overmars. Op aangeven van Dérian Reinders haalde zijn inzet het doel niet. Reinders zelf wilde in plaats van aangever ook eens afmaker zijn. In schot van afstand in de 61e minuut zat kracht, maar niet de goede richting.

Het blijven proberen had het gewenste effect. Simon Seppenwoolde voelde in de 65e minuut goed aan, dat WFV-doelman zich wel eens kon verkijken op zijn snelheid. Het opjagen had zin. Seppenwoolde snoepte de bal van Hartenhof af en gaf de bal af op Stan ter Haar. De middenvelder kon daarmee zijn eerste treffer in het eerste elftal van Excelsior’31 maken: 5-0.

Net als in de eerste helft lukte het Excelsior’31 om binnen 2 minuten een vervolgdoelpunt te maken. Alex de Jong was dit keer de gevierde man. Hij schoot een door Coplan Soumaoro genomen vrije trap van dichtbij binnen: 6-0.

In de 81e minuut had Stan ter Haar de volgende treffer op zijn schoen. Op aangeven van Jasper Veltkamp kon hij op Hartenhof af. Het doelpunt kwam er niet. De doelman maakte zich goed groot en wist met zijn voet de bal te keren.

Kort daarna wilde de ingevallen Steff Kaptein zich nog bij de doelpuntenmakers voegen. Hij liep naar het strafschopgebied en waagde zijn kans. De bal ging via de lat over het WVF-doel.

Na een schot van WVF-rechtsbuiten Ayoub Ben Ali Ahlaq en een afzwaaier van Joël Baan eindigde wedstrijd na 90 minuten spelen. Excelsior’31 bekert eenvoudig verder.

Aanstaande zaterdag 28 oktober gaat de competitie verder. Dan staat in Harderwijk de topper tegen VVOG op het programma. De wedstrijd op sportpark De Strokel begint om 15:00 uur.

Excelsior’31 - WVF: 6-0 (4-0)