Excelsior'31 zet Heino in de tweede helft opzij (3-0)

Foto bij Excelsior'31 zet Heino in de tweede helft opzij (3-0)

* Reactie Jos van der Veen

* Klik hier voor de fotoreportage (copyright Excelsior31.nl)

*Verslag van Martin Klaassen

Tegen de nummer laatst Heino begon Excelsior’31-trainer Jos van der Veen met dezelfde 11 als vorig weekend tegen Pelikaan S, op 1 speler na. Dérian Reinders was er niet bij. Hij werd vervangen door Steff Kaptein. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Haris Memic, Coplan Soumaoro, Jasper Veltkamp, Emilio Solino Overmars en Simon Seppenwoolde.

De confrontatie tussen Excelsior’31 en Heino was voor Excelsior’31-doelman Kevin Reimink een weerzien met de vereniging waarvoor hij de afgelopen seizoenen actief was.

Reimink had een rustig eerste kwartier. Dat kon ook gezegd worden van zijn vervanger bij Heino. Mike te Riele hoefde eveneens niet in actie te komen.

Het eerste moment van opwinding voor het doel van Heino kwam in de 17e minuut toen Rick Hemmink de bal voorgaf. Een acrobatisch invliegende Niek Davina raakte de bal wel, maar deze was een eenvoudige vangbal voor de doelman.

De speldenprikken die daarna door gasten uit Heino uitgedeeld werden, waren een stuk serieuzer van aard. Na een mooie slalom van Aron Wieringa kwam de bal bij Jesse Kruiper. De spits van Heino kwam bij het eerste moment oog-in-oog met Kevin Reimink. Hij nam de bal niet goed mee, waardoor de Excelsior’31-doelman in kon grijpen.

In de rebound kwam teamgenoot Stijn Kogelman wel tot schieten. Hij besefte na zijn doelpoging pas later hoe groot zijn kans op een verrassende openingstreffer was.

Kogelman kreeg in de 22e minuut nog een mooie mogelijkheid. Kevin Reimink keerde de bal met zijn voeten en hield Excelsior’31 op de been.

Alex de Jong bemoeide zich in de 25e minuut ook met het aanvallende gedeelte. De centrale verdediger sloop de zestienmeter van Heino binnen, maar schoot ongecontroleerd richting het doel.

De saaie en teleurstellende eerste helft, waarin weinig tempo zat, eindigde met een schot van Steff Kaptein op de vuisten van Mike te Riele (34e minuut) en een slap rolletje van Givan Werkhoven in de handschoenen van de doelman van Heino (41e minuut).

In de tweede helft kwam de kwaliteit van de thuisploeg meer aan de oppervlakte. Rick Hemmink hielp zijn team in de 51e minuut over een dood punt. Na een dieptepass van Coplan Soumaoro was Givan Werkhoven goud waard.

Hij liet zijn tegenstander niet bij de bal komen en verlegde de bal naar Rick Hemmink. Voor de aanvallende middenvelder was het een eenvoudige opdracht om de bal binnen te schuiven: 1-0.

Hemmink kon in dezelfde minuut de score verdubbelen. Op aangeven van Osama Ben Kaddour deed hij niets fout. Hij had de pech dat de diagonaal ingeschoten bal voor de doellijn werd gekeerd door een Heino-verdediger.

Excelsior’31 ging verder met het bestoken van de Heino-verdediging. Steff Kaptein waagde zijn kans van afstand in de 57e minuut. De bal ging langs het doel.

Heino kroop in de 67e minuut uit hun schulp. Na het verkeerd taxeren van een terugspeelbal door Alex de Jong kreeg Matthias Reimink  een vrije doorloop richting Kevin Reimink. De Excelsior’31-doelman kon de middenvelder stoppen. Excelsior’31 kon opgelucht ademhalen toen Aron Wieringa slordig omging met de rebound die eruit voortkwam.

Het duurde tot de 72e minuut voordat Excelsior’31 de wedstrijd naar zich toetrok. Na een lange bal van achteruit kwam de bal via Werkhoven en Veltkamp bij Steff Kaptein. Hij snelde op het doel af en aarzelde niet om de bal voorbij Te Riele te knallen: 0-2.

Voor het Rad van Fortuin in het clubhuis een slinger kreeg, was het in de 92e minuut van de wedstrijd eerst nog prijsschieten op het Heino-doel. Na 2 pogingen van Rick Hemmink en 1 poging van Emilio Solino Overmars was in een reeks van pogingen die van Haris Memic wel raak. De invaller liet het net bollen en tekende de 3-0 aan.

Excelsior’31 is na het weekend de nummer 3 in de Vierde Divisie D. Net als Scherpenzeel heeft Excelsior’31 14 punten. VVOG staat er met 15 punten nog een punt boven. Aanstaande zaterdag speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd tegen de nummer 9 van de ranglijst, Buitenpost. De wedstrijd in Friesland begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - Heino 3-0 (0-0)

51. Rick Hemmink 1-0
72. Steff Kaptein 2-0
90+2. Haris Memic 3-0

Scheidsrechter: Nicholas Henon
Assistent-scheidsrechters: Marvin van Tent & Romy Vermeer