Excelsior'31 maat te groot voor Quick'20 (1-3)

Foto bij Excelsior'31 maat te groot voor Quick'20 (1-3)

* Reactie Niels Leemhuis

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaasen

Excelsior’31-trainer Jos van der Veen had voor de wedstrijd in Oldenzaal tegen Quick’20 twee wijzigingen in zijn basiselftal in petto. Kelvin Veensma en Steff Kaptein stonden aan de aftrap. Daardoor moesten Dérian Reinders en Jasper Veltkamp op de bank plaatsnemen. Naast hen zaten: Alister van Merlevoort (k), Lars Nijeboer, Haris Memic, Emilio Solino Overmars en Simon Seppenwoolde.

In de verzengende hitte voerde Excelsior’31 vanuit balbezit langzaam de druk op. De Rijssenaren kregen een aangename duw in de rug toen in de 9e minuut de bal al achter Quick’20-doelman Niels Ensink in het net lag. Een perfect aangesneden hoekschop werd door Alex de Jong met het hoofd verlengd en in de lange hoek gekopt: 0-1.

De smaakmaker van Excelsior’31 na twee speelrondes: Osama Ben Kadour, ging op jacht naar zijn 3e competitietreffer op rij. In de 13e minuut deed hij zijn eerste poging. Op snelheid ging hij met de bal aan de voet langs Goorhuis Oude Sanderink en Olde Scholtenhuis en probeerde hij het van afstand. Quick’20-doelman Ensink redde knap met zijn vuisten.

Vervolgens kakte de wedstrijd in. Het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen was groot. Excelsior’31  had niets te duchten van Quick’20, maar liet door veel foute voorwaartse passes op aanvallend vlak ook weinig zien.

Wat de toeschouwers in de 34e minuut te zien kregen was het wachten waard. Excelsior’31 kwam bij een vrije trap verrassend uit de hoek. Kelvin Veensma deed net alsof hij ineens wilde schieten, maar speelde de bal naar Vincent Schmidt.

De wingback stond op de rand van het strafschopgebied en verplaatste de bal diagonaal naar de vogelvrijstaande Osama Ben Kadour. De aanvaller kwam met een stijlvolle afronding, door de bal langs Niels Ensink te krullen: 0-2.

Ben Kaddour probeerde het kort voor rust nog een keer op een frivole wijze. Met een stiftje van ver, probeerde hij Ensink te foppen. De Quick’20-doelman plukte de bal onder de lat vandaan.

Bij de start van de tweede helft kwam er meer gif in de wedstrijd. Quick’20-trainer Erik Hazewinkel wisselde drie keer en had zijn ploeg gesommeerd de strijd meer aan te gaan. Het opportunisme leverde in de 46e minuut zowaar het eerste gevaar op voor het doel van Excelsior’31-doelman Kevin Reimink.

Via Quick’20-aanvaller Peter Ilia en Excelsior’31-verdediger Tim van de Berg kwam de bal bij Milan Braam. Hij werd naar buiten gedreven door Reimink en gaf de bal voor richting het doel van Excelsior’31. Aanvoerder Kelvin Veensma kon de bal voor de lijn weghalen.

Excelsior’31 kwam er in de 56e minuut uit. Na een inspeelpass van Niek Davina en een hakballetje van Rick Hemmink kreeg Osama Ben Kaddour de vrijheid om iets te verzinnen. De uitkomst was teleurstellend. Het leek op een mislukte voorzet.

Twee minuten later volgde een snelle aanval over de rechterkant. Na voorwerk van Steff Kaptein en Rick Hemmink werd Givan Werkhoven in stelling gebracht. Werkhoven werd op het moment dat hij wilde afronden naar onderen getrokken door Bart Huyts. De verdediger kreeg geel en Excelsior’31 een penalty. 0-3 werd het niet. De bal werd door Niels Ensink knap uit de linkerhoek gedoken.

De achterhoede van Excelsior’31 bleef goed bij de les en blonk uit in de duels. Het niveau van het veldspel was in het laatste half uur niet goed.

Er vielen nog wel twee doelpunten. Excelsior’31 en Simon Seppenwoolde waren het eerst aan zet. De gretige invaller werd gelanceerd door een foute terugspeelpass van Loed Keizer. Hij snelde richting de Quick’20-doelman en bleef rustig. De bal ging in de korte hoek binnen: 0-3.

Voor Quick’20 was de penalty in de laatste minuut van de blessuretijd nog een leuk cadeautje. Invaller Thomas Bosch troefde op de rand van het strafschopgebied Alex de Jong af en liep tegen Kelvin Veensma aan. Scheidsrechter Xander Stoffer wees naar de stip.

Bosch nam de penalty zelf. Reimink zat in de goede hoek, maar had geen antwoord op de inzet: 1-3. Afgetrapt werd er niet meer, Excelsior’31 had de verdiende driepunter binnen.

Quick’20 - Excelsior’31 1-3 (0-2)

9. Alex de Jong 0-1
33. Osama Ben Kaddour 0-2
81. Simon Seppenwoolde 0-3
90+2. Thomas Bosch 1-3

Scheidsrechter: Xander Stoffer
Assistent-scheidsrechters: Nina Wouters van den Oudenwijer & Evelyne Brontsema