Jesse Baan (21) overleden

Foto bij Jesse Baan (21) overleden

Jesse Baan (21) overleden

Begin deze week bereikte ons het verdrietige nieuws dat Excelsior’31-lid Jesse Baan aan de gevolgen van leukemie is overleden.

Jesse kreeg eind december 2021 de diagnose acute lymfatische leukemie (ALL) en ging direct een traject in met chemotherapie. 

Hij en zijn naasten kregen in april 2022 positief nieuws dat hij op moleculair niveau schoon was. Helaas kwam de leukemie terug. 

Jesse was een doorzetter. Met een positieve instelling ging hij diverse behandeltrajecten in. 26 juni 2023 kreeg Jesse te horen dat hij uitbehandeld was.

Bij Excelsior’31 was Jesse op zijn plek. Hij nam zijn voetbal overal mee naartoe en het was dan ook niet vreemd, dat hij als groot voetballiefhebber op zijn 5e lid werd van onze club. Met zijn spontaniteit kon hij met iedereen goed opschieten. 

Het was typerend voor Jesse, dat als hij niet in het ziekenhuis was, hij tot op het laatst bij alle trainingen en wedstrijden kwam kijken om zijn team aan te moedigen. 

Zelf kon Jesse ook een aardig balletje trappen. Hij was na zijn tijd in de 019, actief in het tweede en derde elftal.

Jesse speelde bij het slot van het seizoen 2022/2023 voor het laatst in het rood en wit, bij het derde elftal van Excelsior’31. In overleg met Dinxperlo 2, kwam hij ondanks zijn ziekte, voor 10 minuten binnen de lijnen. Hij scoorde nog bijna tegen de latere kampioen.

Dat zijn omgeving als 1 man achter hem stond, was op 19 oktober 2022 tijdens het KNVB Bekerduel tussen Excelsior’31 en ADO Den Haag te zien. Met een groot spandoek ‘Jesse YNWA’ staken ze hem een hart onder de riem.

Het You’ll never walk alone verwees tevens naar FC Twente, zijn club waar hij ook van kinds af aan fan van was en graag naartoe ging.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Jesse en de familie te condoleren op vrijdag 28 juli van 11:00 tot 11:45 uur in het clubhuis van Excelsior’31, Arend Baanstraat 102-a in Rijssen. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

Excelsior’31 wenst de familie, vrienden en overige naasten van Jesse veel sterkte toe met het verwerken van het grote verlies.

Kalender icoon woensdag 26 juli 2023 13:26 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers