Excelsior'31 verliest in blessuretijd van VVSB (4-2)

Foto bij Excelsior'31 verliest in blessuretijd van VVSB (4-2)

* Reactie Michel Gerritsen Mulkes

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 trad in Noordwijkerhout aan met drie wijzigingen in de basis. Lars Nijeboer, Michel Gerritsen Mulkes en Sander Thomas maakten hun opwachting vanaf de aftrap. Vincent Schmidt en Hakim Ezafzafi kregen rust en begonnen op de bank. Dérian Reinders was niet van de partij. Op de bank zaten verder: Alister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Desney Bruinink, Simon Seppenwoolde en Siebe Schets.

Nadat de kruiddampen van de tifosi van Excelsior’31 en VVSB waren opgetrokken, trok Excelsior’31 het initiatief naar zich toe. Dit leidde al na 2 minuten tot een goede kans van Hielke Penterman. De goaltjesdief kreeg de bal aangekopt door werkhoven. Zijn volley ging in het zijnet.

Penterman kreeg in de 17e minuut opnieuw een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Een diepe pass van Niels Leemhuis werd in de loop meegenomen. Eenmaal voor de neus van doelman Ruben Valk werd er net te lang geaarzeld, waardoor centrale verdediger Nicky Eekhout in kon grijpen. Excelsior’31 liet opnieuw na een voorsprong te pakken.

Echt flitsend was de eerste helft niet. Excelsior’31 was technisch beter, maar het tempo lag laag. Dit had tot gevolg dat er veel mis ging in de passing. Desondanks bleef Excelsior’31 kansen krijgen.

In de 18e minuut werd op het moment van schieten de bal net voor Givan Werkhoven weggetikt. Amper 3 minuten later stond de Excelsior’31 opnieuw voor Valk. Na een fout van Lars Rauws, gaf Jasper Veltkamp de bal diep. Werkhoven ging er vol voor met zijn mindere linkerbeen. Zonder succes, Valk hoefde niet in te grijpen.

VVSB liet zich pas na een half uur spelen zien. Spits Youssef Blel lobte de bal vanaf de zijkant over Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel, maar vond geen teamgenoot om de kans te verzilveren. De fysiek sterke spits probeerde het in de 38e minuut zelf. Ditmaal bracht Van Zaltbommel met zijn voeten redding.

Blel liet in de 42e minuut ook zien een bal met veel gevoel voor te kunnen geven. Zijn aanvoer vanaf links was zelfs zo goed, dat invaller Richelo Fecunda bij de tweede paal alle tijd had om de lange hoek uit te zoeken. Buiten bereik van Van Zaltbommel ging de bal in het doel: 1-0.

Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda besloot in de tweede helft Vincent Schmidt in het veld te brengen. Dit pakte uitstekend uit. Binnen een mum van tijd lag de gelijkmaker in het net. Hielke Penterman werd vanaf links op maat bediend door Schmidt en schoof de 1-1 binnen.

Bij de volgende aanval over links was het opnieuw raak. Niels Leemhuis stuurde in de 60e minuut Vincent Schmidt de diepte in. Hij zag dat Jasper Veltkamp zich goed positioneerde. De bal werd teruggelegd en kiezelhard door Veltkamp via de onderkant van de lat in het doel geschoten: 1-2.

De knappe comeback kreeg op aanvallend vlak weinig vervolg. Hierdoor bleef VVSB in de wedstrijd. Een moment van concentratieverlies brak de Rijssenaren in de 76e op. Jayson Halman speelde aanvalsleider Youssef Blel in. De spits gaf de bal in de loop van Halman mee, die koel was in de afronding: 2-2.

Een fikse tegenvaller, maar nog niet desastreus. Het desastreuze gedeelte kwam in de blessuretijd. Nadat Hakim Ezafzafi in de 83e minuut nog een kans kreeg om de punten mee naar Rijssen mee te nemen, sneed VVSB-invaller Guus Verver door de Excelsior’31 achterhoede. Hij liet in de 93e minuut wel zien hoe het moest en bracht zijn ploeg op voorsprong: 3-2.

De vreugde werd er nog groter op, toen het schot van Youssef Blel van richting werd veranderd. Van Zaltbommel stond vast en kon de langzaam naar het doel rollende bal niet meer tegenhouden: 4-2.

Zaterdag kan Excelsior’31 zich revancheren. Dan komt hekkensluiter GOES op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

VVSB – Excelsior’31 4-2 (1-0)