Excelsior'31 pakt punt bij FC Lisse (0-0)

Foto bij Excelsior'31 pakt punt bij FC Lisse (0-0)

* Reactie Niek Davina

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

FC Lisse – Excelsior’31: 0-0 (0-0)

In het duel tussen de nummer 2 en 4 van de ranglijst, kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda weer beschikken over regisseur op het middenveld Niels Leemhuis. Ook Mirko Zwiers kon weer aan de aftrap verschijnen. Hierdoor moesten Lars Nijeboer en Desney Bruinink het doen met een plek op de reservebank. Naast hen zaten: Amos Wesseh (k), Lucas van Beek, Michel Gerritsen Mulkes, Sander Thomas en Siebe Schets.

Op een zonnig Sportpark Ter Specke, waar de wind -zoals wel vaker- vrij spel had, kwam het eerste wapenfeit al na 28 seconden. Na een combinatie met Jaap Zwetsloot, ging de poging van afstand van Jeffrey Kleibroek voorlangs.

Excelsior’31 dook in de 3e minuut voor het eerst op voor het doel van FC Lisse-doelman Erik Cummins. Van achteruit werd Jasper Veltkamp door Pim ten Have op maat bediend. Hij kwam schuin voor een snel uit zijn doel gekomen Cummins staan.

Veltkamp ging niet voor eigen geluk, maar voor de bal opzij. Een Lisse-verdediger kon ingrijpen. Daarmee ging er een goede mogelijkheid voor een vroege openingstreffer verloren.

In de 7e minuut ontsnapte Excelsior’31 aan een achterstand. Toon Zwetsloot waagde het bij een tegenaanval van afstand. Zijn schot hobbelde in een stakke lijn richting het doel van Anthony van Zaltbommel.

De Excelsior’31-doelman ging tot het uiterste gestrekt naar de hoek. Het geluid van het aluminium achter hem zal tot opluchting hebben gezorgd. De bal ging via de paal naar de zijkant van het veld.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en konden door toedoen van elkaar niet het eigen geliefde spel spelen. FC Lisse wist door snel te schakelen voor meer gevaar te zorgen. In de 13e minuut zeilde een nieuwe poging van afstand van Jeffrey Kleibroek over het Excelsior’31-doel.

Zes minuten later smoorde Van Zaltbommel het gevaar door een voorzet vanaf links met zijn voeten onschadelijk te maken.
Dérian Reinders deed in de 24e minuut wat terug voor Excelsior’31. Na een aanval vanaf rechts, kwam de middenvelder met een bekeken inzet. De bal scheerde langs de kruising. Reinders was opnieuw dichtbij een schitterend doelpunt. Doelpunten waar hij vaker een patent op heeft.

Het slotakkoord in de eerste helft wat betreft de kansen was voor de thuisploeg. In de 33e minuut sneed Jaap Zwetsloot de bal vanaf rechts aan richting de tweede paal. Daar dook Justin van der Putten op. Excelsior’31 had veel geluk dat hij de bal te wild aanviel. Daardoor werd het doel ruim gemist en de mega-kans verprutst.

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Zeker bij Excelsior’31 niet. Er werd geknokt om de ongeslagen reeks van 5 wedstrijden een vervolg te geven. FC Lisse kwam met het veldspel moeilijk tot kansen, maar stichtte gevaar met de dode spelsituaties en verre ingooien van FC Lisse-back Mitchel Bormann.

Dat Bormann ook met zijn voeten afstanden kan overbruggen, liet hij in de 57e minuut zien.  Hij nam een afgeslagen bal op de rand van het strafschopgebied op de schoen. Anthony van Bommel dook mee, maar hoefde de bal niet aan te raken.

FC Lisse dwong Excelsior’31 in een aantal vervelende situaties. In het strafschopgebied voor de neus van Van Zaltbommel was het met een 15-tal spelers een drukte van jewelste. De bal ging bij hoekschoppen, verre ingooien en overige ‘ballen voor de pot’  de flipperkast in.

David Verweij (65e minuut) en Jaap Zwetsloot (77e minuut) kwamen bij zo’n situatie in een kansrijke positie, maar vonden niet de jackpot. Dat kwam ook door goed ingrijpen van de Excelsior’31-achterhoede.

Na een laatste goede redding van Anthony van Zaltbommel in de 87e minuut op een inzet van Jeffrey Kleibroek, was de eindstand bekend. Voor Excelsior’31 is dit een goed resultaat.

Aanstaande dinsdag komt Excelsior’31 alweer in actie. In Noordwijkerhout staat om 20:00 uur het duel tegen VVSB, de nummer 16 van de ranglijst, op het programma.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort
Assistent-scheidsrechters: Amilcar Mejia & Sezgin Degirmenci