Excelsior'31 en Barendrecht komen niet tot scoren (0-0)

Foto bij Excelsior'31 en Barendrecht komen niet tot scoren (0-0)

* Reactie Anthony van Zaltbommel

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Bij het duel tussen twee ploegen in vorm kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda niet beschikken over Niels Leemhuis en Mirko Zwiers. Zij werden vervangen door Desney Bruinink en Lars Nijeboer. Op de bank zaten: Alister van Merlevoort (k), Stijn Beverdam, Lucas van Beek, Michel Gerritsen Mulkes, Jasper Groothuis, Sander Thomas en Simon Seppenwoolde.

Dat Barendrecht geen tegenstander was om neerbuigend over te doen, bleek vanaf de aftrap. Het team van Richard Elzinga presenteerde zich op een overtuigende manier. Waar veel ploegen van achteruit de kat uit de boom kijken, deden de Zuid-Hollanders dat niet.

Het eerste noemenswaardige moment was een kopbal van Niels Vorthoren. Hij kreeg in de 6e minuut de bal vanaf de rechterkant van Marouane Bakour, maar bracht Anthony van Zaltbommel niet in verlegenheid.

Aan de andere kant van het veld bracht Barendrecht-verdediger Max van Dijk zijn doelman in de 8e minuut wel in verlegenheid. Hij kopte na een diepe pass van Vincent Schmidt de bal niet hard genoeg terug. Hielke Penterman ging met de bal aan de haal en koos voor de lob. Net als de kopbal kwam de bal lengte tekort om het doel te stuiteren.

Er ontspon zich een interessant en intensief duel. Er werd aan beide kanten veel geprobeerd. Barendrecht-aanvaller Bart Deprez was daar een van. In de 22e minuut ging zijn inzet voorlangs. Excelsior’31 en Barendrecht deelden elkaar speldenprikken uit, maar stonden defensief als een huis.

De laatste speldenprik van de eerste helft kwam van de voet van Dérian Reinders. De middenvelder liet een zwabberbal van zijn schoen vertrekken. Barendrecht-doelman Jeffrey Verkerk stond op zijn post.

In de eerste minuten net na rust werden de kansen aaneengeregen. Excelsior’31 was eerst aan zet. In de 52e minuut kreeg Dérian Reinders de bal in de loop aangespeeld door Hakim Ezafzafi. De afwerking met rechts was niet goed genoeg, en toucheerde het zijnet.

Twee minuten daarna probeerde de middenvelder het van afstand. Met een geplaatst schot met binnenkant voet, kreeg hij de Barendrecht-doelman in beweging. Verkerk kon de bal uit de lucht plukken.

Barendrecht kwam in de 55e minuut akelig dichtbij de openingstreffer. Wederom kwam routinier Niels Vorthoren met zijn hoofd in een kansrijke situatie. Vanaf rechts kreeg hij de bal voor het inkoppen. Excelsior’31 mocht van geluk spreken dat oud-speler van onder andere Willem II, FC Den Bosch, Excelsior Rotterdam en het Zweedse BK Häcken geen kopspecialist is. De bal ging van dichtbij over het doel.

Daarna was het weer de beurt aan Excelsior’31. Na een aanval over de rechterkant via Werkhoven, kwam de bal via Hakim Ezafzafi en Desney Bruinink uit bij Jasper Veltkamp. Hij kwam met een bekeken schot op de proppen. Een been van een Barendrecht-verdediger voorkwam de voorsprong. Ook in de reboud werd het schot van Desney Bruinink afdoende gekraakt.

In de 67e minuut kwam Excelsior’31 met de schrik vrij. Een vrije trap van Romano van der Stoep kwam bij de tweede paal uit bij spelverdeler Joey Jongman. Met het hoofd kopte hij diagonaal richting het doel. De bal belandde tot opluchting van de Excelsior’31-supporters op de paal.

De vermoeidheid leek toe te slaan bij Excelsior’31. Barendrecht had meer balbezit en was nadrukkelijker op zoek naar een overwinning. In de 81e minuut kreeg Barendrecht een goede kans waarmee het met de overwinning aan de haal had kunnen gaan.

Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Tim Eekman, die bal bal in een streep richting de tweede paal schoot. Anthony van Zaltbommel ging gestrekt en kon de bal keren. In de rebound kon Michel Gerritsen Mulkes wegwerken.

De waarschuwing werd door Excelsior’31 ter harte genomen. De thuisploeg vond nog een tank energie en zette in de laatste 10 minuten alles op alles om zelf de wedstrijd nog binnen te halen. Er kwam een oerkracht in het team los, dat op veel steun kon rekenen vanaf te tribune.

In de 83e minuut kwam Lars Nijeboer opstomen aan de rechterkant. Zijn pass kwam bij Givan Werkhoven. De aanvaller legde de bal klaar en probeerde het in de korte hoek.  Opnieuw kon een Barendrechter de bal genoeg tegenhouden. De spanning bleef tot op het laatste moment aanwezig.

Een saaie 0-0 was het allerminst. Een doelpunt was genoeg geweest voor een overwinning, maar een puntendeling gaf de verhoudingen het beste weer.

Zaterdag reist Excelsior’31 af naar de Bollenstreek. FC Lisse, de nummer 2 van de ranglijst is dan de tegenstander. Het duel op sportpark Ter Specke begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 – Barendrecht: 0-0 (0-0)