Excelsior'31 in blessuretijd verdiend naast Sportlust'46 (2-2)

Foto bij Excelsior'31 in blessuretijd verdiend naast Sportlust'46 (2-2)

* Reactie Niels Leemhuis

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 stond in het duel tussen de nummer 3 en 4 van de ranglijst met dezelfde basiself aan de aftrap. Op de bank zaten: Alister van Merlevoort, Lukas van Beek, Mirko Zwiers, Michel Gerritsen Mulkes, Desney Bruinink, Jasper Groothuis en Sander Thomas.

Het was de in het rood-wit spelende thuisploeg die de toon direct zette. Al na 6 minuten werd het mislukte uitverdedigen van Niels Leemhuis keihard afgestraft door Mark van der Weijden. Hij aarzelde niet en schoot met rechts van afstand vernietigend uit. De bal verdween buiten bereik van Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel in de rechterbovenhoek: 1-0.

Echt lekker liep het daarna niet voor de Rijssenaren. Na een poging van afstand van Zakaria Issarti in de 16e minuut, was in de 22e minuut Mark van der Weijden weer aan zet. Mohammed Bendadi gaf de bal in de diepte op Zakaria Issarti. Hij gaf de bal op de bij de tweede paal instormende spits. Hij liet zich de kans op zijn tweede doelpunt niet ontnemen: 2-0.

Dat er bij het verhogen van het baltempo echt wel wat mogelijk was, liet Excelsior’31 in de 27e minuut zien. Na een bekeken pass in de diepte van Derian Reinders op Vincent Schmidt, kon de linksback aanleggen. Dit deed hij niet overtuigend genoeg. Sportlust’46-doelman Romero Antonioli kon de bal afdoende keren. In de rebound waren de Excelsioren niet op hun post.

Excelsior’31 kwam als herboren uit de kleedkamer. Het baltempo ging omhoog en er kwam meer beweging in het elftal. Sportlust’46 had daar veel moeite mee en kreeg al snel de aansluitingstreffer om de oren. In de 50e minuut gaf Hakim Ezafzafi de ingevallen Mirko Zwiers in de loop mee. De rechtsback zag Hielke Penterman bij de tweede paal. Uiterst alert voegde hij opnieuw een doelpunt aan zijn imposante carriere-moyenne toe: 2-1.

De jacht op de gelijkmaker werd ingezet. Zo kwam Werkhoven net tekort bij een voorzet van Reinders (70e minuut) en probeerde Reinders het van afstand (72e minuut). Echt dichtbij de gelijkmaker kwam Sander Thomas. Met zijn verfijnde rechtervoet krulde hij de bal in de 81e minuut op de lat.

De vreugde in de 3e minuut van de blessuretijd was ongekend groot toen Excelsior’31 toch nog loon naar werken kreeg. Van achteruit voetbalden Niek Davina en Derian Reinders zich onder de druk vandaan. Via Mirko Zwiers kwam de bal opnieuw bij uitblinker Reinders. Hij speelde Penterman in, die heel slim de bal richting Givan Werkhoven verlengde. De spits bleef koel en schoof de bal langs Antonioli.

Het had in de 95e minuut nog mooier kunnen worden. Nadat Werkhoven op rechts twee tegenstanders het bos in had gestuurd en Reinders een afgemeten voorzet kon geven stond Jasper Groothuis vrij voor de doelman. De aanvaller legde de bal goed klaar, maar raakte de bal compleet verkeerd. Het lukte zelfs Hielke Penterman niet om nog iets van de rebound te maken. Excelsior’31 had zich in de tweede helft knap opgericht, de 2-2 eindstand bleef op het scorebord staan.

Aanstaande zaterdag 2 april staat de 23e van de 34 speelronden op het programma. Dan komt laagvlieger VVOG op bezoek. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Sportlust’46 – Excelsior’31: 2-2 (2-0)